Den Fælleskommunale Rammearkitektur:Om

Fra Den Fælleskommunale Rammearkitektur
Version fra 2. nov 2018, 14:35 af Julie K. Bendtsen (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Skabelon:StatusboksLight INFO.rammearkitektur.dk henvender sig til kommuner, leverandører og andre interessenter til den fælleskommunale rammearkitektur[1] og indeholder information om alle niveauer af rammearkitekturen bl.a:

Rammearkitekturen involverer alle kommuner og nogle er allerede kommet langt ifht at udnytte dens målsætninger. Det giver god mening, at ikke alle kommuner skal opfinde de samme dybe tallerkener, men kan lade sig inspirere af andres erfaringer. En wiki er en måde, at sammenfatte viden om emner ved hjælp af flere bidragsydere og er ligesom det kommunale it-landskab i stadig udvikling.

INFO.rammearkitektur.dk opsamler de overordnede strategiske målsætninger, tilhørende abstrakte løsningsmodeller og implementeringsnære emner. Det er her man kan finde viden om både den teoretiske baggrund for rammearkitekturen, hvordan man styrer arkitekturen i sin kommune, hvordan andre har omsat principperne til konkrete løsninger - samt andre kommunernes erfaringer.

Wiki muliggør at kommunernes arbejde med rammearkitekturen kan synliggøres, til gavn og glæde for andre kommuner, men i takt med kommunernes løsninger også for rammearkitekturens fortsatte udvikling.

INFO indeholder bidrag fra bl.a. KL, Kombit og kommunale it-arkitekter. I takt med erfaringer fra kommunerne, samt forretningsbehovene kan flere bidragsydere tilknyttes.

INFO.rammearkitektur.dk er en wiki, der er baseret på Mediawiki[2]. Et arbejde er i gang med at optimere wiki'en og undersøge mulighederne for en anden platform.

Referencer

  1. http://www.kl.dk/Okonomi-og-administration/Administration-og-digitalisering/Den-faelleskommunale-rammearkitektur/
  2. http://www.mediawiki.org