Forside

Fra Den Fælleskommunale Rammearkitektur
Skift til: Navigation, Søgning
Velkommen til INFO for Rammearkitekturen

Gå direkte til:
Elementer optaget i rammearkitekturen
Fælleskommunale Arkitekturprincipper og -regler
Fælleskommunale Arkitekturmål


Ved spørgsmål om INFO for Rammearkitekturen, kontakt venligst:
Julie Kristoffersen Bendtsen på jtb@kl.dk eller på telefon: 2365 3897

INFO.rammearkitektur.dk giver overblik over indholdet i den fælleskommunale rammearkitektur og giver samtidigt anvisninger til, hvordan rammearkitekturen kan implementeres i praksis. Læs mere om denne side her Om INFO for Rammearkitekturen

Den fælleskommunale rammearkitektur er de fælles rammer, vi sætter op for alle, der skal arbejde med kommunale processer og kommunal it. Det er populært sagt den spillebane og de spilleregler, der vil gælde for it i kommunerne fremover. Rammearkitekturen fungerer som et fælles regelsæt, for at kommunerne kan opnå bedre, sammenhængende og forandringsrobuste it-systemer, leveret af et bredt udsnit af leverandører.

De fælleskommunale arkitekturmål og de fælleskommunale arkitekturprincipper og -regler danner fundament for udbygningen af rammearkitekturen fælleskommunalt og i de enkelte kommuner. Den fælleskommunale arkitekturstyring og rammearkitekturen er forankret i Kommunernes It-Arkitekturråd, der er et rådgivende organ, som sammen med ledelserne i KL og KOMBIT har et hovedansvar for at udvikle og udbrede rammearkitekturen.

Arbejdet med at udvikle og udbygge den fælleskommunale rammearkitektur sker ikke isoleret, da der er stærkt fokus på at sikre alignment og sammenhæng mellem lokalt fælleskommunalt og fællesoffentligt arkitekturarbejde. Eksempelvis er de fælleskommunale arkitekturprincipper og -regler udarbejdet med udgangspunkt i det fællesoffentlige arbejde med principper og regler, i regi af den Fællesoffentlige Digitale Arkitektur (FDA).

Vision for den fælleskommunale rammearkitektur

"Rammearkitekturen er fundamentet for, at kommunerne anskaffer effektive digitale løsninger, der styrker den kommunale opgaveløsning og skaber sammenhæng på tværs. Det sker med borgeren i centrum og på et åbent marked."

Domænestruktur

Tværgående
Arkitekturstyring Byggeblokke Processer Fælles løsninger Integrationsmønstre

Læs mere om INFO for Rammearkitekturen