Forside

Fra Den Fælleskommunale Rammearkitektur
Skift til: Navigation, Søgning

INFO.rammearkitektur.dk er dels en introduktion til den Fælleskommunale Rammearkitektur, dens baggrund og dens elementer, og dels en guide til hvordan Rammearkitekturen kan implementeres i praksis. Rammearkitekturen er de fælles rammer, vi sætter op for alle, der skal arbejde med kommunale processer og kommunal it. Det er populært sagt den spillebane og de spilleregler, der vil gælde for it til kommunerne fremover. Rammearkitekturen etableres som et fælles regelsæt for, at kommunerne kan opnå bedre, billigere, sammenhængende og forandringsrobuste it-systermer, leveret af et bredt udsnit af leverandører.

Rammearkitekturen udspringer bl.a. af Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi, og de Fælleskommunale Arkitekturmål og de Fælleskommunale Arkitekturprincipper og -regler danner fundament for udbygningen af Rammearkitekturen fælleskommunalt og i de enkelte kommuner. Den fælleskommunale arkitekturstyring og Rammearkitekturen er forankret i Kommunernes It-Arkitekturråd, der er et rådgivende organ, som sammen med ledelserne i KL og KOMBIT har et hovedansvar for at udvikle og udbrede rammearkitekturen.

Arbejdet med at udvikle og udbygge den Fælleskommunale Rammearkitektur sker ikke isoleret men med stærk fokus på at sikre alignment og sammenhæng mellem lokal, fælleskommunal og fællesoffentlig arkitekturarbejde. Eksempelvis er Fælleskommunale Arkitekturprincipper og -regler udarbejdet med udgangspunkt i det fællesoffentlige arbejde med samme, i regi af den Fællesoffentlige Digitale Arkitektur (FDA).

Vision for den fælleskommunale rammearkitektur

"Rammearkitekturen er fundamentet for, at kommunerne anskaffer effektive digitale løsninger, der styrker den kommunale opgaveløsning og skaber sammenhæng på tværs. Det sker med borgeren i centrum og på et åbent marked."

[April 2018] info.rammearkitektur.dk er under løbende opdatering og optimering for at gøre den nemmere at bruge, mere fyldestgørende og aktuel. Indhold på wiki vil derfor ændres, flyttes, slettes mv. som led i en løbende proces. Hvis der er indhold du ikke kan finde, forslag til nyt indhold på wiki eller andre spørgsmål og input, kontakt venligst: Julie Kristoffersen Bendtsen på jtb@kl.dk

Forretningsoversigt

Arbejdsmarked & Erhverv Social & Sundhed Børn & Læring
Miljø, Teknik & Forsyning Demokrati & Involvering Administration & Organisation
Tværgående

Arkitekturstyring

Byggeblokke

Processer

Fælles løsninger

Integrationsmønstre