Proces

Fra Den Fælleskommunale Rammearkitektur
Version fra 19. feb 2020, 16:11 af Annette Laursen (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning
Proces
Status-0.png
V. 8927
Om Status


Om byggeblokken Proces

Byggeblokken definerer objekttyperne Proces og Procestrin. Formålet er at holde styr på hvilke procestrin en proces består af. Der kan være tale om logiske processer og fysiske processer. Procestrin er et stykke arbejde, som kan udføres af en byggeblok, når den er implementeret. Et procestrin kan også udføres af en MOX-agent.

De logiske procestrin kommer fra de øvrige byggeblokke og det er dem der definerer de beskeder som indgår i procestrinnet. De er fx byggeblokken Sag der definerer procestrinnet 'Fremfinder Sag' og de tilhørende beskeder.

De fysiske procestin kommer fra kommunens faktiske implementering af procestrin - fx med MOX-agenter. An lang række procestrin vil være manuelle og de er ikke defineret af byggeblokke. De vil være relateret til en aktivitet, som findes som objekttype i byggeblokken Aktivitet.

Hvilke oplysninger vedligeholder Proces?

Byggeblok-inf.png Processer og procestrin - logiske og fysiske.

De fysiske processer har en procesejer som skal findes som aktør i Organisation. Procestrin kan udføres af et konkret it-system, som også skal findes i Organisation. Procesejeren kan sammensætte sin proces ved hjælp af procestrin som han har til rådighed i sin 'proces-værktøjskasse'. Han vil også kunne se de logiske procestrin, som han kan bruge i sine processer. Og så kan han se andre procesejeres processer, hvis de har gjort dem offentlige.

Hvilke opgaver udfører Proces?

Byggeblok-forr.png

Fremfinder proces og procestrin

Vedligeholder proces og procestrin

Danner procesabonnement

Hvordan bruges Proces?

Byggeblok-appl.png Når en procesejer har dannet en proces, kan han danne de abonnementer, der kan bevirke, at procestrinnene kan udføres.

Når procesejeren ændrer i procestrin - fx indsætter et nyt procestrin - ændres eksisterende abonnementer.

Arkitekturmodeller